top of page

Qui som ?

L'any 1978, un grup de pares i mares de nois que estaven fent handbol a les seves escoles, amb en Josep Maria Roig al capdavant i en Ferran Borràs, l'entrenador de bona part d'aquells nois, van decidir fundar un club d'handbol a la ciutat. El primer equip que es va formar va ser un equip cadet masculí i que va començar a competir el mes de gener de 1979.

A poc a poc arribaven més jugadors i jugadores al nou club, amb la il·lusió de formar-ne part. L'handbol escolar creixia a la ciutat i també a la comarca. La lliga escolar infantil comptava, al llarg d'aquests anys, amb una mitjana de 8 equips de diferents escoles de la comarca i els mateixos jugadors del club feien d'entrenadors i àrbitres d'aquesta lliga, amb diversos èxits a les competicions territorials entre els diferents consells comarcals.

Escoles de la ciutat com els Franciscans, l'Escola Pia, L'Aragai, el Canigó, la Immaculada, les Tereses, el Tacó, el Pompeu Fabra i altres escoles de la comarca, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles, comptaven amb equips de diverses categories (benjamins, alevins i infantils), mentre que el nostre club començava la seva tasca a partir de cadets i juvenils.

 

Les diferents temporades anaven passant, tal com ho feien nous jugadors i entrenadors i, amb l'entrada del nou segle, el projecte encetat 20 anys enrera feia un altre pas fusionant-se amb el Club Bàsquet Providència, el Club Bàsquet Vilanova i el Club Atletisme Vilanova per fundar el Club Esportiu Vilanova i la Geltrú.


Aquesta fusió va ser fruit de l'interès de les entitats esmentades i de la necessitat de sumar esforços i coordinar una millor gestió conjunta de l'esport a la ciutat. El nou Club va mantenir les tres seccions de procedència: Bàsquet, Handbol i Atletisme, totes elles amb equips masculins i femenins. Posteriorment, l'any 2002, es va incorporar la secció de voleibol i, més endavant, les seccions de Tir amb Arc i Korfbal.

L'any 2013, amb la intenció de reencaminar a l'antiga societat Handbol Vilanova, recuperar la seva identitat i la de la ciutat i decidits a treballar a fons per la passió que tenen per la base, la secció d'handbol refunda el Club Handbol Vilanova i la Geltrú i enceta aquesta nova etapa amb les mateixes il·lusions que els primers anys d'aquest llarg viatge. I per plasmar aquesta història de l'Handbol a Vilanova i la Geltrú el nou club porta l'any d'inici de l'antiga Societat en el seu escut.

La temporada 2012/2013 el CHVNG va tenir un equip sènior, un equip cadet, dos equips infantils (un masculí i un femení) i una Escola d'Handbol base, amb dos equips alevins mixts.

 

La temporada 2020/2021, tot i els problemes provocat per la pandèmia, s'han inscrit en competició federada un equip aleví mixt, dos infantils (un femení i un masculí), un cadet masculí, un juvenil masculí, dos equips sèniors (un femení i un masculí) i un equip màster masculí. 
 

Actualment, una de les majors satisfaccions del Club és que nens i nenes que van començar amb la nova etapa  ara siguin entrenadores i entrenadors de les noves fornades de jugadores i jugadors i formin part de les plantilles sèniors.

Vols que parlem ?
bottom of page